Știri Externe

Third slide

COVID-19: cât poate dura carantina și care sunt costurile acesteia

23 martie, 2020, 19:11

Vizualizări: 2773

Izolarea la domiciliu sau carantina, este o măsură ce face parte din strategia de supresie a noului coronavirus, COVID-19, care vine la pachet cu păstrarea distanței sociale, igiena personală și limitarea circulației oamenilor dintr-o țară în alta. Totuși, fiecare persoană, care s-a autoizolat la domiciliu, se întreabă cât va dura această perioadă, deloc ușoară pentru majoritatea dintre noi. Află în continuare care sunt etapele carantinei și cum pot evolua lucrurile.

Third slide

COVID-19: Ce opțiuni au statele, inclusiv Moldova, pentru a ține sub control noul tip de Coronavirus

23 martie, 2020, 14:58

Vizualizări: 892

De la debutul noului coronavirus pe continentul european, multe țări au întreprins măsuri pentru a-și apăra locuitorii – de la respectarea distanței sociale și carantina la domiciliu, până la închiderea hotarelor de acces în țară. Urmăriți în continuare cât de eficiente sunt aceste măsuri în lumina prezicerilor specialiștilor în statistică și care sunt opțiunile de luptă cu noul coronavirus.

Third slide

Un spital din România s-a închis din cauza coronavirusului

23 martie, 2020, 14:48

Vizualizări: 969

Situația disperată de la Spitalul Județean Suceava a făcut ca unitatea medicală să intre în carantină și să fie închisă. Nu mai puțin de 27 de cadre medicale, 19 medici și opt asistente și infirmiere au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Third slide

Ordonanță militară în România: se închid cabinetele stomatologice, se limitează circulația, iar străinii nu mai pot intra în țară

21 martie, 2020, 22:32

Vizualizări: 829

Noi restricții au fost anunțate în această seară de Ministerul de Interne al României, cu scopul de a limita răspândirea pandemiei de Covid-19. Ordonanța militară prevede mai multe resctricții: se interzic grupurile mai mari de trei persoane în afara locuinței, iar noaptea se poate ieși din casă numai cu motiv, se închid mall-urile; străinii nu mai au voie să intre în România, cu unele excepții. Slujbele religioase vor fi oficiate cu bisericile închise și transmise online sau la televizor.

Third slide

Un medic italian a decedat în urma complicațiilor provocate de Covid-19, după ce a fost nevoit să trateze pacienți fără mănuși. Ar fi al 13-lea doctor care își pierde viața, salvând pacienți

20 martie, 2020, 19:19

Vizualizări: 7424

Chiar înainte de a fi testat pentru Covid-19, Marcello Natali a acordat un interviu pentru Euronews și a povestit cât de gravă este situația medicilor care tratează pacienți cu Covid-19. Medicul avea numai o sticlă de dezinfectant și și-a arătat masca de față. Dar în ceea ce privește mănușile de protecție? „S-au epuizat”, a spus el pentru Euronews la sfârșitul lunii trecute. „Cu siguranță, nu eram pregătiți să facem față acestei situații”.

Third slide

COVID-19: cum aerul poluat agravează impactul virusului asupra sănătății

20 martie, 2020, 12:29

Vizualizări: 715

Experiența Chinei, Italiei și Iranului demonstrează cât de importantă este investiția într-un mediu înconjurător mai curat, pentru a opri impactul distructiv al COVID-19 asupra sănătății populației. Răspândirea noului coronavirus a devenit un motiv pentru care savanții au luat o pauză pentru a reflecta asupra factorilor de mediu, ce i-au favorizat răspândirea.

Third slide

COVID-19: Numărul deceselor înregistrate în Italia îl depășește pe cel din China

19 martie, 2020, 21:07

Vizualizări: 800

Numărul persoanelor decedate din cauza noului coronavirus în Italia a ajuns la 3.405, potrivit agenției Reuters, ceea ce înseamnă că acest număr depășește decesele raportate de China – 3.245 cazuri.

Third slide

COVID-19: ce este distanța socială și cum să o respecți corect

19 martie, 2020, 15:46

Vizualizări: 916

Odată cu extinderea pandemiei COVID-19, măsurile întreprinse de fiecare membru al societății sunt cruciale pentru stoparea răspândirii infecției. Una dintre aceste măsuri este respectarea distanței sociale. Află în continuare ce este distanța socială și cum să o respecți corect pentru a contribui la stoparea pandemiei de COVID-19.

Third slide

ACTUALIZARE: OMS nu recomandă evitarea Ibuprofenului administrat în simptomele COVID-19

18 martie, 2020, 18:44

Vizualizări: 5282

După publicarea acestui articol, Organizația Mondială a Sănătății și-a actualizat mesajul său pe pagina sa oficială de pe Twitter. „În baza ultimelor informații disponibile, OMS nu este împotriva utilizării ibuprofenului”, a scris organizația. În urma acestor declarații, titlul articolului a fost modificat, pentru a reflecta informația actuală. Textul original al știrii, livrat de serviciul de știri AFP și citat de Sciencealert.com rămâne mai jos.

Third slide

Covid-19: Recomandările OMS pentru sănătatea mintală a personalului medical. Sfaturi esențiale pentru medici, lideri de echipe și manageri de spital

17 martie, 2020, 23:40

Vizualizări: 4069

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat un ghid de sănătate mentală, ce conține recomandări pentru menținerea bunăstării psihice în timpul epidemiei de Covid-19 pentru personalul medical. Lucrătorii medicali sunt printre cele mai afectate categorii, având în vedere presiunea pusă pe umerii lor de a face față unui virus cu care nu s-au mai confruntat până acum, dar și din cauza așteptărilor mari ale societății de a soluționa pozitiv orice caz medical, ceea ce nu este posibil întotdeauna.