Știri Externe

Third slide

Epilepsia, una dintre cele mai răspândite boli neurologice la nivel global, afectează oamenii din țările sărace. Explicația OMS

20 septembrie, 2022, 16:31

Vizualizări: 359

Aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de epilepsie, maladia fiind una dintre cele mai răspândite în lume. Este o boală cronică, netransmisibilă a creierului care afectează oamenii de toate vârstele. Aproape 80% dintre persoanele cu epilepsie trăiesc în țări cu venituri mici și medii.

Third slide

Societatea Spitalelor din Germania - spitalele vor avea de suferit ca urmare a crizei de gaze naturale. Producția de consumabile, curățenia, alimentația pacienților, aspecte sensibile

20 septembrie, 2022, 06:01

Vizualizări: 476

Societatea Spitalelor Germane (DKG) avertizează că deficitul de gaze naturale ar putea afecta domeniul îngrijirii sănătății. Spitalele au prioritate când vine vorba de livrările de gaze, nu însă și numeroșii furnizori fără de care funcționarea instituțiilor medicale nu ar fi posibilă. Guvernul federal trebuie să investească urgent pentru ca spitalele germane să fie mai puțin dependente de combustibilii fosili, atenționează DKG, citat de Deutsches Ärzteblatt.

Third slide

Își vindeau propriul corp pentru bani. Acum își dezvoltă propriile afaceri și sunt stăpâne pe ele și pe banii lor. Exemple de state unde femeile sunt susținute, nu judecate

15 septembrie, 2022, 18:26

Vizualizări: 604

Considerați amorali și josnici, bărbații și femeile care practică sexul comercial sunt respinși de comunități, supuși agresiunii fizice și sexuale, rămânând singuri într-o realitate paralelă, negată de restul. În loc să fie protejați, sunt hărțuiți cu procese și amenzi de către autorități, în special în țările unde practicarea sexului comercial a rămas ilegală și nereglementată. Dar există și țări unde compasiunea și gândirea inovativă a luat locul prejudecăților.

Third slide

Peste 1 milion de decese din cauza COVID-19 s-au înregistrat în lume, de la începutul lui 2022

05 septembrie, 2022, 06:32

Vizualizări: 755

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat în timpul unui briefing recent că 1 milion de persoane au murit din cauza COVID-19 de la începutul acestui an și până acum. Exprimându-și dezamăgirea față de bilanțul mortalității, directorul OMS a menționat despre ratele de vaccinare scăzute și a îndemnat toate țările să intensifice și să îmbunătățească accesul la vaccinare, în special în rândul grupurilor cu risc ridicat.

Third slide

Studiu: cu cât „interacționăm” mai mult cu varianta cea mai transmisibilă de COVID, cu atât avem mai puține riscuri de a infecta pe alții

31 august, 2022, 17:23

Vizualizări: 998

Persoanele care se infectează cu varianta Omicron au mai puține șanse să răspândească virusul altora, dacă au fost vaccinate sau au avut o infecție anterioară cu SARS-CoV-2, potrivit unui studiu efectuat în închisorile din SUA.

Third slide

Țările din UE care au legalizat și decriminalizat sexul comercial

26 august, 2022, 18:38

Vizualizări: 965

De-a lungul secolelor, țările lumii au încercat diverse soluții pentru reglementarea prostituției. Unele au mers pe calea clasică – au interzis total vânzarea și cumpărarea serviciilor sexuale, deși, dincolo de lege, firea umană rămâne aceeași. Unele țări au mers mai departe și au decis să nu pedepsească femeile care „vând” sex, ci pe cei care „cumpără”.

Third slide

Experiențele traumatizante ale pacienților infectați cu variola maimuței

23 august, 2022, 11:47

Vizualizări: 898

Primul caz de variola a maimuței din SUA din acest an a fost depistat pe 18 mai în statul Massachusetts. De atunci, peste 10.000 de cazuri au fost raportate în toată țara, în fiecare stat, cu excepția Wyoming, scrie BBC.

Third slide

Focarele de poliovirus s-au triplat în timpul Covid-19. De ce poliomielita revine

20 august, 2022, 12:18

Vizualizări: 834

Poliomielita a fost una din cauzele paraliziei care a pus viața oamenilor în pericol de mii de ani. Apogeul celui mai mare focar a fost înregistrat în 1952; atunci, aproape 60.000 de cazuri cu peste 3.000 de decese au fost raportate numai în SUA. Datorită imunizărilor și accesului la apă curată, poliomielita a fost aproape de eradicarea globală.

Third slide

Românii sunt îndemnați să-și ia cât mai repede rețeta pentru pastila de iod, necesară în cazul unui incident nuclear

08 august, 2022, 17:15

Vizualizări: 1600

Ministrul român al Sănătății, Alexandru Rafila, anunţă că sistemul de distribuire către populaţie a comprimatelor cu iodură de potasiu produse în contextul războiului din Ucraina este „perfect funcţional”. Acesta face apel la populaţia eligibilă să ia de la medicii de familie reţetele în baza cărora medicamentul se eliberează gratuit în farmacii.

Third slide

Variola maimuței: Primele decese înregistrate în Europa

03 august, 2022, 15:29

Vizualizări: 1028

După ce săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat focarul de variolă a maimuței o urgență globală, s-au înregistrat și primele decese provocate de virus, în afara granițelor Africii. Decesele sunt înregistrate în Spania și Brazilia. În Brazilia virusul a curmat viața unui bărbat de 41 de ani, iar în Spania, la scurt timp, au fost anunțate două decese, potrivit BBC.