Știri Externe

Third slide

6.000 de copii, drogați anual în România în centrele sociale

22 martie, 2019, 14:30

Vizualizări: 172

Două treimi dintre copiii din centrele sociale din România au primit pastile care să-i liniştească sau sa-i adoarmă. 6.000 de copii au fost drogaţi. Iar datele sunt oficiale si au fost obţinute de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) de la direcţiile de protecţie socială din ţară. Din aceleaşi acte reiese că un sfert dintre copiii de care statul trebuie să aibă grijă au fost internaţi în spitale de psihiatrie. După ce au fost abandonaţi de familie, primesc medicamente şi umilinţe.

Third slide

Aspirina administrată pentru prevenirea infarctului miocardic nu mai este recomandată pentru adulții vârstnici, potrivit noilor protocoale clinice

19 martie, 2019, 14:48

Vizualizări: 2402

Potrivit ultimelor protocoale clinice ale Colegiului American de Cardiologie și Asociația americană a inimii, vârstnicilor care caută o metodă de reducere a riscului de infarct miocardic și accident vascular cerebral nu li se mai recomandă să ia zilnic aspirină.

Third slide

Un medic român a descoperit o metodă inedită de tratament a bolii Parkinson, după două decenii de cercetare

18 martie, 2019, 14:51

Vizualizări: 370

Mulţumită unui tratament inovativ, descoperit în urma unor cercetări realizate timp de 19 ani, un medic din Constanţa le oferă o şansă la o viaţă mai bună celor care suferă de Parkinson. Bolnavii pot merge singuri şi nu mai sunt atât de dependenţi de ceilalţi.

Third slide

Italia interzice copiilor nevaccinați să meargă la școală. Părinții care nu au dovada imunizării riscă amenzi usturătoare

12 martie, 2019, 16:13

Vizualizări: 698

Copiii italieni nevaccinați vor fi trimiși acasă, dacă nu vor aduce dovadă că sunt vaccinați. Decizia autorităților a fost luată după lungi dezbateri la nivel național pe tema introducerii imunizării obligatorii.

Third slide

Angajament anti-mită la un Institutul vestit din România. Ce document trebuie să semneze personalul medical

11 martie, 2019, 10:16

Vizualizări: 262

Angajament anti-mită pentru personalul de la Institutul Clinic Fundeni. Conducerea spitalului îi va pune pe medici, asistenţi şi restul personalului medical, în total peste o mie de persoane, să semneze declaraţii prin care se angajează că nu vor lua mită.

Third slide

După eșecul reformei în sănătate, Guvernul Finlandei a decis să demisioneze

09 martie, 2019, 10:29

Vizualizări: 408

Guvernul Finlandei, condus de prim-ministrul Juha Sipila, va demisiona după ce implementarea unei reforme din domeniul sănătăţii a eşuat, a anunţat Administraţia Prezidenţială de la Helsinki, relatează Reuters, citat de Mediafax.ro

Third slide

Îmbrâncit pe holurile spitalului, pentru că a trimis o pacientă să se programeze pentru o întrerupere de sarcină

06 martie, 2019, 16:38

Vizualizări: 1878

Un aparent banal consult ginecologic de la o clinică privată din Galaţi s-a transformat într-un scandal de proporţii şi s-a soldat deja cu un dosar penal.

Third slide

Ce legătură există între 600.000 de copii, vaccin și autism

06 martie, 2019, 10:58

Vizualizări: 1038

Un studiu amplu realizat pe un eșantion de peste 650.000 de copii confirmă că nu există o legătură dintre vaccin și autism. Din contra, a fost observată o legătură mai strânsă dintre copiii nevaccinați și prezența tulburărilor din spectru autist

Third slide

Al doilea bărbat din lume este considerat vindecat de HIV, după un transplant de celule stem

05 martie, 2019, 14:10

Vizualizări: 462

Un bărbat din Londra pare să fie liber de HIV după un transplant de celule stem. Este cel de-al doilea caz din lume în car virusul pare să fie eliminat la un pacient care nu mai administrează tratament antiretroviral, au raportat medicii.

Third slide

De ce nu ajută cu nimic dacă le repetăm anti-vacciniștilor că sunt proști

28 februarie, 2019, 11:47

Vizualizări: 458

Trebuie doar să rătăcești pe forumurile anti-vacciniștilor pentru câteva minute pentru a înțelege că sunt pline de teoreticieni de conspirație, oportuniști, reacționari și, cel mai rău, idioți plini de mândrie.