Despre noi

Cine suntem?

Vă aflați pe site-ul de știri SănătateINFO.MD, care este destinat atât pentru comunitatea medicală, cât și pentru pacienți și autorități responsabile în sănătate. Sănătate INFO este parte a Platformei E-Sănătate.MD, platformă lansată în mai 2013. Este un produs conceput și menținut până în prezent de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS). Fiindcă suntem parte a unei organizații non-guvernamentale, ne identificăm ca parte a Jurnalismului specializat (Stakeholder-driven media), fiind fundamental diferiți de organizațiile media mainstream, de masă.

Care este rolul nostru?

De pe 23 mai 2013, de când ne-am lansat, suntem prezenți online, fără pauze, pentru cititorii noștri, ceea ce înseamnă că ne facem munca cu devotament și multă dăruire, indiferent de condițiile în care ne-am aflat. Ne-am pus în față un scop ambițios - să fim vocea lucrătorilor din sistemul medical din Moldova, dar și a consumatorilor de servicii medicale, deopotrivă. Am învățat din greșelile noastre în acești ani, iar acum suntem pregătiți. Sănătate INFO este într-o fază importantă de transformare, iar aceasta înseamnă că ne-am maturizat și că ne dorim să venim în susținerea lucrătorilor din sistemul medical mai mult, fără  să-i blamăm. Am început și vom continua să îi informăm, astfel încât ei să-și cunoască mai bine drepturile, să cunoască ce reforme îi afectează direct și care sunt oportunitățile pentru schimbare. În această etapă de transformare, am decis să spunem pentru cine existăm și cui ne adresăm - noi optăm pentru o comunitate integră, incoruptibilă, cu demnitate, implicată și inovatoare. Așadar, pentru ei existăm.

În toată experiența noastră am urmărit atent autoritățile responsabile și le-am taxat acțiunile, acolo unde a fost cazul. Am fost creați să îndeplinim un rol fundamental de watchdog, de aceea vom continua și vom intensifica componenta de monitorizare a politicilor publice. Suntem axați pe știri care contează, ca esență, nu doar la suprafață. Noi nu retușăm realitatea. Suntem singurii care ne conducem constant de acest deziderat și nu vom renunța la caracterul nostru critic. Noi nu spunem știri pentru ca să ne facem iubiți.

De asemenea, Sănătate INFO va continua și în 2018 să fie în serviciul consumatorilor de servicii de sănătate. Suntem gata să le ascultăm criticile și să le apărăm drepturile, atunci când ele vor fi încălcate. Ei au vocea lor distinctă și de aceea sunt importanți pentru noi. Sistemele medicale din întreaga lume sunt centrate pe consumatori, cei care dau o notă calității sistemului. Fiecare dintre noi interacționăm în multiple feluri, la diferite etape ale sistemului medical, de aceea implicarea fiecăruia contează.

Mulțumim că ne citiți!Elena Cioina - coordonator media, Platforma E-Sănătate.MD, din Februarie 2013. Licențiată în Jurnalism

Elena Cioina a acumulat aproape două decenii de activitate în jurnalism, fiind axată preponderent pe jurnalismul social și cel de sănătate. Pe parcursul carierei sale, a activat în mai multe instituții media, printre care PRO TV, Radio Europa Liberă și Publika TV. La Radio Europa Liberă ați putut-o auzi diminețile, moderând emisiunea „Moldova la ora 7.00”, iar la Publika TV a fost prezentă pe micile ecrane, în calitate de moderator și prezentator de știri, până în anul 2013, când a lăsat televiziunea pentru a dezvolta și coordona Platforma E-Sănătate.MD. Elena Cioina este responsabilă de dezvoltarea componentelor Platformei E-Sănătate.MD, promovează imaginea produselor noastre și este implicată direct și în scrierea materialelor jurnalistice pentru cel mai important produs al nostru – Sănătate INFO.


Irina Papuc – redactor și reporter Sănătate INFO, licențiată în Jurnalism

Irina Papuc și-a început activitatea la Cotidianul Național Timpul de Dimineață în anul 2010, acolo unde și-a pus bazele în jurnalismul medical. Și-a continuat experiența în presa scrisă la cotidianul Adevărul Moldova. Din anul 2013, cu o pauză de un an, este parte a echipei Sănătate INFO. Rolul ei este de a informa, prin știri, analize și interviuri, despre cele mai importante schimbări și evoluții din sistemul medical. Este responsabilă, împreună cu coordonatorul, de alegerea subiectelor și modul în care acestea sunt reflectate.


Silvia Rotaru – reporter Sănătate INFO

Silvia Rotaru a venit în echipa noastră în ianuarie 2017. Ea este responsabilă de o altă componentă a Platformei E-Sănătate.MD - Sanoteca.MD. Este un produs conceptual diferit de ceea ce găsiți pe Sănătate INFO. Aici vă puteți detașa de stilul rigid și serios al știrilor de problemă și pătrundeți într-o zonă a informațiilor utilitare, extrem de interesante, utile și ușor de citit. Silvia este preocupată de modul sănătos de viață și tot ce presupune acesta, de aceea pregătește articole și pentru Sănătate INFO, în care își propune să informeze despre alimentația corectă, importanța sportului, dar și despre profilaxie, vaccinuri etc.


Natalia Savciuc, specialist comunicare și informare

Natalia Savciuc stabilește relații de colaborare cu clienții interesați de promovarea produselor lor prin intermediul Platformei E-sănătate.MD. Natalia administrează conturile de Facebook, Twitter, Google+, Youtube, OK.RU ale Platformei, prin intermediul cărora reușim să fim prezenți pe rețelele de socializare. Este responsabilă de parteneriatele încheiate, precum și contribuie la elaborarea materialelor digitale, inclusiv crearea conținutului și distribuirea acestuia. Natalia Savciuc face parte din echipa E-Sănătate.MD din 2015.