Știri Interne

Third slide

Accident cu implicarea unui automobil care transporta materiale radioactive. La Chișinău

28 septembrie, 2022, 15:24

Vizualizări: 465

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au simulat producerea unui accident de circulație în care a fost deteriorat containerul unui autovehicul în care se transportau materiale radioactive. În urma impactului substanțe radioactive au fost răspândite în mediu, iar în al doilea automobil au rămas două persoane încarcerate.

Third slide

Misterele unei morți la maternitatea din Cahul

28 septembrie, 2022, 11:55

Vizualizări: 1312

O gravidă de 38 de ani a murit la Centrul Perinatologic din Cahul după ce i-a fost provocată nașterea unui făt mort. Administrația Spitalului Raional afirmă că medicii au acționat conform protocoalelor pentru astfel de situații. Poliția a pornit o cauză penală pentru neglijență care a dus la decesul pacientei. Sătenii femeii cred că medicii au întârziat cu acordarea asistenței medicale, fapt care a provocat decesul.

Third slide

REPORTAJ//Lucrătoarele sexului în Moldova/ Căsătorite, mame, angajate și cu o viață secretă, paralelă. „Nu știe nimeni cu ce mă ocup. Așa și trebuie să rămână. Un secret”

27 septembrie, 2022, 16:02

Vizualizări: 3192

Să găsești o femeie care practică prostituția este destul de ușor. Trebuie doar să intri pe site-urile de anunțuri și să-ți alegi din multitudinea de oferte: blonde, slabe, grase, bătrâne, dominante, pline de tatuaje etc.

Third slide

Spitalul Clinic Municipal nr. 4 are unu nou director. Boris Gîlca: „Acest spital e o rușine pentru noi”

22 septembrie, 2022, 13:52

Vizualizări: 3277

Valeriu Cernețchi a câștigat al doilea mandat de director la Spitalul Clinic Municipal nr. 4, specializat în servicii geriatrice și paliative. Ministerul Sănătății a anunțat rezultatele concursului, fără să ofere alte detalii. Cernețchi a devenit director al acestei instituții medicale în primăvara lui 2017.

Third slide

Spitalul Clinic din Bălți are un nou director. Interimar

22 septembrie, 2022, 12:02

Vizualizări: 750

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco l-a numit prin detașare în funcție de director interimar al Spitalului Clinic Bălți pe directorul Spitalului raional Glodeni, Gheorghe Brînză. Cu această ocazie ministra a fost la Bălți unde s-a întâlnit cu angajații spitalului. Ea a anunțat pe o rețea de socializare că a semnat ordinal de numire „în prezența și cu acordul dumnealor”.

Third slide

Pericolul nuclear tot mai aproape de Moldova. Instrucțiuni VIDEO

21 septembrie, 2022, 13:39

Vizualizări: 8905

Experții afirmă că locuința este cel mai sigur loc de adăpost în caz de incident nuclear. Forțele armate ruse au lansat rachete lângă centrala nucleară din regiunea Nikolaev care se află la aproximativ 230 de kilometri de Republica Moldova. Conform protocoalelor internaționale, se consideră zonă de pericol sporit teritoriul în raza de 300 de kilometri de la locul unui accident nuclear. În caz de un eventual incident, mai mult de jumătate din teritoriul țării ar fi expus unor riscuri iminente.

Third slide

REPORTAJ//Lucrătoarele sexului în Moldova/ Cum am fost la ziua de naștere a unei prostituate

20 septembrie, 2022, 22:15

Vizualizări: 24623

La ora 21.00, când prostituatele încep să se adune, una câte una, la locul lor obișnuit „de muncă”, noi deja le așteptăm. Stăm lângă același microbuz albastru, pe aceeași bară metalică, pe același traseu lung de 5 km, iar în aceasta noapte vom fi alături de ele până la ora 3.00, atunci când își vor încheia programul de muncă.

Third slide

COVID-ul alege femeile? De ce șase din zece bolnavi sunt femei

20 septembrie, 2022, 12:47

Vizualizări: 407

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost înregistrate 583.128 de cazuri de COVID. Dintre acestea 346.302 ai fost în rândurile femeilor, iar 236.626 la bărbați, adică 59,3 la sută contra 40,7 la sută. Specialiștii explică această proporție prin faptul că femeile sunt expuse mai mult la infectare din cauza unor activități profesionale, dar și că bărbații se adresează mai rar la medic.

Third slide

Paradox: Republica Moldova e în topul țărilor cu cei mai mulți absolvenți la Medicină, dar suferim acut de lipsă de medici. Avem de două și chiar trei ori mai puțini medici decât în alte țări europene

20 septembrie, 2022, 08:15

Vizualizări: 1386

Un raport privind resursele umane în Sănătate, publicat recent de OMS, arată că Republica Moldova se află în topul țărilor cu cei mai mulți absolvenți la Medicină per cap de locuitor.

Third slide

Sănătate INFO, câștigătoare a laboratorului multimedia „Inovație pentru incluziune”, organizat de CJI

19 septembrie, 2022, 14:37

Vizualizări: 208

Colega noastră, Cristina Ghermanschi este printre câștigătoarele laboratorului multimedia ,,Inovație pentru incluziune”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova în perioada 15-16 septembrie, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.