Știri Interne

Third slide

Primarul Ion Ceban „se sufocă”. Edilul acuză Ministerul Sănătății că gestionează prost criza de sănătate publică

25 octombrie, 2021, 17:25

Vizualizări: 877

Se pare că răbdarea edilului capitalei a ajuns la limită. Ion Ceban a venit în această dimineață cu acuze la adresa autorităților centrale din sănătate care, spune el, „au scăpat de sub control situația pandemică”. În acest context, Ceban cere Ministerului Sănătății scenarii pentru fiecare etapă a crizei pandemice și acțiuni clare pentru a stopa creșterea numărului de îmbolnăviri.

Third slide

Optica Familiei - împreună facem lumea mai bună! (P)

25 octombrie, 2021, 14:36

Vizualizări: 160

În lumea frumoasă pe care ne-o construim și ne-o apărăm cu grijă, sunt și oameni care, acum, în acest moment, își pierd definitiv vederea, sunt copii cărora le este răpită, pentru totdeauna, bucuria de a vedea. Ei fac parte din societatea noastră, sunt prietenii, familia, colegii noștri, iar noi le admirăm creativitatea, puterea și ambiția cu care abordează provocările din viața de zi cu zi.

Third slide

Al doilea caz de gripă, depistat la o femeie de 37 de ani. S-a intensificat circulația virusurilor gripale în regiunea europeană

25 octombrie, 2021, 10:58

Vizualizări: 446

Potrivit responsabililor din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pe data de 23 octombrie a fost depistat un alt caz de gripă în Moldova. Este vorba despre o femeie de 37 de ani din Raionul Ialoveni. Aceasta s-a adresat la medicul de familie cu toate simptomele evidente de gripă.

Third slide

Ministerul Sănătății și-a schimbat opinia și renunță la mai multe instituții pe care intenționa să le fondeze pentru reformarea domeniului Sănătății

23 octombrie, 2021, 15:23

Vizualizări: 1192

Ministerul Sănătății și-a propus ca până la sfârșitul anului viitor să îndeplinească 79 de activități care să îmbunătățească domeniul medical. Într-un timp scurt, ar trebui să se întâmple foarte multe, dacă analizăm Planul de acțiuni, aprobat de Guvernul Gavrilița. Totuși, de la etapa dezbaterilor publice, până la aprobare, planurile în domeniul Sănătății s-au schimbat.

Third slide

Moldova, codașă la vaccinare împotriva Covid-19, dar lideră la numărul deceselor provocată de infecție, la un milion de locuitori

22 octombrie, 2021, 17:43

Vizualizări: 502

Republica Moldova este pe ultimul loc la capitolul imunizare împotriva Covid-19, printre țările europene, însă printre primele 10 țări în care rata deceselor este foarte înaltă. Datele au fost menționate ieri, de către medici, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Third slide

Moldova a înregistrat primul caz de gripă

22 octombrie, 2021, 17:26

Vizualizări: 1402

Săptămâna trecută a fost înregistrat primul caz de gripă anul acesta, dar și în ultimii doi ani. Este vorba despre un tânăr de 17 ani din Soroca. Acesta s-a adresat la medicul de familie cu o infecție respiratorie acută. Medicii i-au preluat probe pentru gripă, depistându-se virusul gripal AH3N2. Cazul nu este de import.

Third slide

Pro și contra indemnizației medicilor nevaccinați. Opoziția: „Ați ajuns să divizați și morții”. Nemerenco: „Atitudinea mea față de bugetul țării este mai respectuoasă”

22 octombrie, 2021, 15:26

Vizualizări: 593

Parlamentul a adoptat Legea care prevede acordarea indemnizațiilor de 16.000 de lei doar medicilor care s-au vaccinat anti-COVID, precum și a indemnizației unice de 100.000 de lei familiei medicilor decedați, dar vaccinați. Proiectul de lege, elaborat de Ministerul Sănătății, a fost susținut cu votul doar a deputaților din fracțiunea majoritară a PAS, în timp ce reprezentanți ai Opoziției au calificat drept „delirantă” propunerea care se referă la medicii decedați.

Third slide

Iana Coropceanu, studenta de la medicină, care a obținut bursa Președintelui: „Medicina nu e doar știință. Ea înseamnă dragoste pentru viață și oameni”

22 octombrie, 2021, 12:11

Vizualizări: 5555

Iana Coropceanu este o tânără studentă la medicină care anul acesta s-a învrednicit cu Bursa Președintelui. Tânăra spune că medicina o fascinează de mică, de pe vremea când mama venea de la spital și stăteau la masa din bucătărie discutând despre pacienți, maladii și cum ar putea să îi ajute. E convinsă că medicina nu e doar știință, ci mai ales dragoste și grijă față de pacient.

Third slide

Anticamera unei morți așteptate

22 octombrie, 2021, 09:58

Vizualizări: 4797

Moartea este inevitabilă. Poate veni subit, dar poate fi precedată de o perioadă îndelungată de boală însoțită de agonie, durere și suferință. Unele boli pot fi tratate, dar uneori pacientul se adresează prea târziu la medic sau boala evoluează prea agresiv. Când niciun tratament nu mai ajută, acești bolnavi speră ca, cel puțin, vor pleca din viață cu demnitate.

Third slide

Republica Moldova se împrumută cu peste 60 de milioane de Euro pentru proiecte de eficiență energetică. Lista Spitatelor Republicane care vor beneficia de investiții

20 octombrie, 2021, 18:12

Vizualizări: 658

Republica Moldova urmează să ia două împrumuturi a câte 30 de milioane de euro și să acceseze două granturi, în valoare de 15,5 milioane de Euro (în total – 75,5 milioane de Euro), pentru reabilitarea energetică a mai multor clădiri de importanță socială. Mai multe spitale republicane, printre care Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Oncologic și cel de Cardiologie vor beneficia de investiții.