Știri Externe

Third slide

Coronavirusul a fost găsit la 4 metri distanță de pacient în aer și pe tălpile medicilor din ATI: Studiu

14 aprilie, 2020, 17:19

Vizualizări: 7023

Un nou studiu prin care s-au examinat particulele din aer din cadrul spitalelor în care sunt tratați pacienți cu Covid-19 arată că virusul poate ajunge până la 4 metri în aer - distanța fiind dublă față de cât prevăd ghidurile actuale care recomandă spațiul ce trebuie să fie între oameni. Autorii sugerează că unele recomandări actuale nu vor fi eficiente.

Third slide

Curs online gratuit, oferit de Harvard, pentru medicii care vor să-și aprofundeze cunoștințele în ventilarea mecanică a pacienților și, în special, a celor cu Covid-19

10 aprilie, 2020, 20:41

Vizualizări: 1488

Săptămâna aceasta, Harvard și EdX, platforma virtuală de învățare fondată de Harvard și MIT, au anunțat lansarea unui curs online gratuit, conceput pentru a instrui profesioniștii medicali în utilizarea ventilatoarelor mecanice necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Third slide

Fashion și COVID-19: cum s-au mobilizat companiile de modă și frumusețe pentru a ajuta în lupta cu pandemia

08 aprilie, 2020, 15:32

Vizualizări: 541

Din momentul declarării pandemiei COVID-19, autoizolarea la domiciliu a devenit modul nostru de viață. Instituțiile de învățământ, de business și serviciile publice și-au sistat activitatea. Însă, cel mai alarmant și dificil moment este insuficiența acută a echipamentelor de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie, în special a mănușilor și a măștilor de tipul respiratoarelor.

Third slide

COVID-19: medicii din cele mai afectate țări ale lumii, nevoiți să selecteze pacienții care intră în secțiile de terapie intensivă, în funcție de speranța de viață

08 aprilie, 2020, 13:18

Vizualizări: 545

Deși numărul infectaților cu COVID-19 în Spania a început puțin să scadă, numărul celor internați în secțiile de terapie intensivă rămâne destul de ridicat. Zilnic își pierd viața în jur de 700 de oameni din această țară, fiind răpuși de noul tip de virus. Cei mai mulți dintre ei sunt bătrâni, care rezistă cel mai puțin infecției.

Third slide

Îndemnul OMS de Ziua Mondială a Sănătății: Prețuiți asistenții medicali și investiți în instruirea lor

07 aprilie, 2020, 23:58

Vizualizări: 1035

Pandemia Covid-19 scoate în evidență nevoia urgentă de a consolida forța de muncă din domeniul sănătății la nivel global. Un nou raport, intitulat Statutul asistentelor medicale la nivel mondial 2020, aduce o analiză comprehensivă a celei mai mari părți ai componentei forței de muncă din domeniul sănătății.

Third slide

Autoritățile de la Moscova au reținut un doctor care a vorbit public despre măsurile ineficiente în lupta cu Covid-19

06 aprilie, 2020, 21:41

Vizualizări: 1096

Un doctor rus a fost reținut și arestat pentru că ar fi criticat autoritățile că nu au luat măsuri eficiente în lupta cu pandemia Covid-19. Mai exact, pentru faptul că acestea nu asigură echipamente de protecție pentru medicii din spitale. „Autoritățile ruse se tem mai mult de critică, decât de efectele Covid-19”, a reacționat directorul organizației Amnesty International Rusia.

Third slide

COVID-19: cum se infectează medicii și de ce ei fac formele severe ale bolii

02 aprilie, 2020, 19:10

Vizualizări: 3880

În lupta cu COVID-19, personalul medical din toată lumea plătește cel mai mare preț. Mii de lucrători s-au infectat, iar numărul celor decedați crește constant. Doctori, asistenți medicali, alt personal al spitalelor – fac parte din grupul de risc înalt, chiar dacă au echipamente de protecție și măști. Chiar și boala, ei o suportă mult mai greu decât alți pacienți.

Third slide

O țară din UE renunță la testele rapide pentru diagnosticarea COVID-19, procurate din China

26 martie, 2020, 19:34

Vizualizări: 699

Laboratoarele microbiologice spaniole au raportat că testele pentru diagnosticul noului coronavirus, achiziționate de autorități, au o sensibilitate de doar 30%, în timp ce ar fi trebuit să depășească 80%.

Third slide

Ministrul Sănătății din România a demisionat în plină epidemie de COVID-19

26 martie, 2020, 10:52

Vizualizări: 672

Informația a fost confirmată de premierul Ludovic Orban. Acesta l-a propus în funcție de ministru pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Third slide

Tratament experimental pentru pacienții cu coronavirus din România

24 martie, 2020, 18:31

Vizualizări: 1333

Un tratament experimental împotriva coronavirusului, care a fost folosit și în China și care face parte dintr-un program masiv de testare al OMS, este utilizat în cazul pacienților din România. Compania producătoare a anunțat că donează Ministerului Sănătății de la București medicamentul anti-HIV pentru 8.000 de pacienți cu COVID-19.