Știri Externe

Third slide

Un copil cu trei părinți ar putea să se nască în Marea Britanie

01 iulie, 2013, 16:18

Vizualizări: 880

Primul copil cu trei părinți ar putea să se nască, până în 2015, în Marea Britanie. Asta după ce legislatorii britanici sunt pe cale să voteze legalizarea unui controversat tratament genetic, menit să prevină transmiterea de la mamă la copil a unor boli genetice grave, cum ar fi afecțiunile mitocondriene.

Third slide

Medicament nou pentru tratarea hemofiliei

01 iulie, 2013, 11:47

Vizualizări: 1231

Primul din ultimii 15 ani preparat pentru terapia hemofiliei de tip B, o boală ereditară caracterizată prin hemoragii prelungite, a fost acceptat de Agenția americană pentru Alimente și Medicamente. Noul medicament, numit Rixubis, nu doar tratează hemoragiile, dar și ajută la prevenirea lor.

Third slide

Înlocuiți cafeina cu patru alimente care energizează organismul

30 iunie, 2013, 18:21

Vizualizări: 1900

Lăsați la o parte cafeaua și băuturile energizante. Mâncarea și nu cafeina este combustibilul natural al organismului și sursa corectă de energie. Un grup de oameni de știință americani de la Colegiul de Medicină al Universităţii Penn State au descoperit o serie de alimente, bogate în carbohidrați (glucoză, fructoză, zaharoză, amidon, fibrele alimentare), substanțe care reprezintă principala sursă de energie a organismului.

Third slide

Topul țărilor cu cheltuieli mari în sănătate

29 iunie, 2013, 13:20

Vizualizări: 863

„Prețul este ceea ce plătești, valoarea este ceea ce primești” spunea magnatul american Warren Buffett. Acestea sunt cuvintele care ne vin în minte când ne uităm la prețul pe care îl plătesc oamenii din diferite țări pentru sănătate. Dar oare înseamnă asta că în țările în care se plătește mai mult pentru serviciile medicale, calitatea lor este și ea mai înaltă, se întreabă jurnaliștii americani de la Daily Health Guide. Aceștia au întocmit un top cu 7 din cele 34 de state membre ale Organizați

Third slide

Vaccin neconvențional împotriva diabetului de tip 1

29 iunie, 2013, 14:48

Vizualizări: 2254

Denumit vaccinul cu ADN modificat, noul produs funcționează total opus față de vaccinurile obișnuite. Asta pentru că majoritatea vaccinurilor create până acum stimulează sistemul imunitar să reacționeze la virusul de boală artificial, injectat în organism. Cel creat de cercetătorii americani funcționează invers, blocând anumite secțiuni ale sistemului imunitar, care sunt disfuncționale.

Third slide

11 mituri despre tuberculoză

29 iunie, 2013, 13:15

Vizualizări: 2365

Tuberculoza este o boală infecționasă cauzată de o bacterie numită Mycobacterium tuberculosis. Afecteză de cele mai multe ori plămânii, dar și alte părți ale organismului, mai ales sistemul osos și creierul. Boala se transmite prin aer. Microbii sunt inspirați din aer unde au ajuns după ce o persoană infectată a strănutat sau a tușit în preajama unor persoane sănătoase. La nivel mondial se estimeaza că aproximativ 2 miliarde de peersoane sunt purtătătoare ale bacteriei care provoacă tuberculoza.

Third slide

Savanții americani elaborează metode de regenerare a funcțiilor celulelor nervoase în cazul unor accidente la coloana vertebrală

28 iunie, 2013, 16:59

Vizualizări: 1740

O metodă de regenerare a celulelor nervoase, deocamdată doar la șoarecii care au suferit leziuni ale coloanei vertebrale, pentru a le restabili funcția vezicii urinare, a fost elaborată de un grup de cercetători americani. Problema este că, în cazul paraliziei, cel mai afectat organ este anume vezica urinară

Third slide

Tehnologii de domeniul SF în medicina cerebrală. Cercetătorii americani testează un implant în creier, care va restabili memoria pacienților

28 iunie, 2013, 13:43

Vizualizări: 1450

Comunitatea medicală americană este pe cale să transforme tehnologii de domeniul SF într-o practică reală. Un grup de cercetători de la Universitatea din California testează un dispozitiv care, implantat în creier, ar putea contribui la restabilirea memoriei pacienților care suferă de boli cerebrale.

Third slide

Unul din trei diabetici primește medicamente greșite în spitalele din Marea Britanie

28 iunie, 2013, 14:06

Vizualizări: 1273

Unul din trei pacienți bolnavi de diabet nu primește tratamentul corect în timp ce se află în spital, arată datele unui raport național de audit privind spitalizarea diabeticilor în Marea Britanie. Verificările au arătat că peste 60 de pacienți au dezvoltat alte afecțiuni care puteau fi prevenite, din cauza îngrijirilor medicale inadecvate.

Third slide

Alăptatul la sân oferă o șansă în plus de accedere pe scara socială

27 iunie, 2013, 17:10

Vizualizări: 1210

Copiii hrăniți la sân au mai multe șanse să depășească statutul social al părinților lor, arată rezultatele unui studiu realizat recent de cercetătorii britanici. Savanții au analizat evoluția socială a peste 34 de mii de persoane născute în 1958, dar și în 1970, comparând statutul acestora la vârsta de 33-34 de ani cu cel al părinților lor, pe când aveau tot atâția ani.