Știri Externe

Third slide

Alertă în domeniul sănătății: specialiștii constată că noul virus al gripei aviare, H7N9, este rezistent la preparatele antivirale

29 mai, 2013, 07:24

Vizualizări: 1041

Specialiștii constatată, pentru prima dată, că tulpina noului virus al gripei aviare, H7N9, apărut recent în China unde a ucis 37 de persoane, este în anumite cazuri rezistent la preparatele antivirale. Un grup de medici din Shanghai și Hong Kong au publicat ieri în revista medicală The Lancet un studiu în care se arată că trei din 14 pacienți infectați cu noul tip de gripă nu au răspuns pozitiv la medicamentele folosite de obicei, cum ar fi Tamiflu.

Third slide

Pensionarea dăunează sănătății

28 mai, 2013, 16:17

Vizualizări: 1065

Pensionarea are efecte negative asupra sănătății mentale, dar și fizice, pe termen mediu și lung, arată rezultatele unui studiu publicat de Institutul Naţional pentru Cercetare Economică şi Socială din Marea Britanie. Astfel, odată cu ieșirea la pensie, riscul de a dezvolta depresii crește cu 40 la sută, iar cel de a suferi o afecțiune fizică – cu 60 la sută, transmite BBC.

Third slide

Reforma spitalelor în Polonia: 50 de instituții vor fi privatizate în 2013

28 mai, 2013, 16:03

Vizualizări: 811

Autoritățile din Polonia au indentificat o soluție pentru lichidarea datoriilor din sistemul medical – privatizarea spitalelor. Potrivit expertului polonez în sănătate, Zbigniew Wiatr, 50 de astfel de unități vor trece în proprietate privată, o bună parte dintre care vor fi preluate de firma medicală Marshal Offices.

Third slide

Colegi prietenoși la muncă scad riscul de diabet

28 mai, 2013, 10:42

Vizualizări: 875

Colegii prietenoși de la locul de muncă au un rol important în prevenirea îmbolnăvirilor de diabet de tip 2. Un studiu făcut de cercetători de la Universitatea Tel Aviv, Israel, arată că persoanele care au un serviciu stresant și colegi de muncă neprietenoși sunt mult mai predispuși să facă diabet, scrie Daily Mail.

Third slide

Ziua Internațională de acțiune pentru sănătatea femeilor

28 mai, 2013, 10:34

Vizualizări: 491

”Accesul la contraceptive este un drept”. Acesta este genericul din acest an al Zilei Internaționale de Acțiune pentru Sănătatea Femeilor, marcată astăzi în întreaga lume pentru a reaminti tuturor celor cu responsabilități în domeniul sănătății, dar și organizațiilor civice, mass-media și societății civile în ansamblu cp sănătatea este o valoare fundamentală.

Third slide

Uniunea Europeană trebuie să se concentreze pe prevenirea și combaterea obezității

27 mai, 2013, 14:11

Vizualizări: 447

În lupta cu obezitatea Uniunea Europeană ar trebui să implice în acțiunile sale nu doar guvernele și mediul academic, dar și diferite, industrii susține profesorul american, expert în obezitate, James O.Hill.

Third slide

Fericirea, motivul acumulării kilogramelor în plus

27 mai, 2013, 13:51

Vizualizări: 477

Fericirea ar putea și efecte mai puțin pozitive. Potrivit unui studiu realizat de un grup de psihologi olandezi, de la Universitatea Maastricht, fericirea este motivul pentru care foarte multe persoane adaugă în kilograme.

Third slide

Apel către Uniunea Europeană pentru adoptarea unor măsuri adecvate de reglementare a folosirii substanțelor chimice

27 mai, 2013, 11:11

Vizualizări: 1150

89 de oameni de știință din domeniul sănătății publice, din întreaga lume, au semnat o declarație comună prin care cer Uniunii Europene să adopte măsuri adecvate pentru reglementarea folosirii chimicalelor în industrii. Cercetătorii susțin că anume aceste substanțe stau la baza numărului tot mai mare a cazurilor de cancer, problemelor legate de glanda tiroidă, creier sau cele de reproducere.

Third slide

Transplant facial total, realizat în timp record

24 mai, 2013, 12:13

Vizualizări: 858

Un grup de medici polonezi anunță că a reușit un transplant facial total într-un timp record de la data producerii unui accident, în care un bărbat a fost desfigurat de un utilaj de tăiere a pietrei.

Third slide

Un nou virus gripal provoacă decese și importante pagube economice în China

24 mai, 2013, 12:11

Vizualizări: 849

Un nou virus gripal a provocat morți omenești și importante pierderi economice în China. Valoarea pagubelor înregistrate în cea mai mare parte în sectorul agricol este estimată la 6,5 miliarde de dolari.