Știri Externe

Third slide

Este săptămâna internațională a imunizărilor. În acest an are genericul „vaccinurile funcționează pentru toți”

22 aprilie, 2020, 20:35

Vizualizări: 503

Săptămâna internațională a imunizărilor este marcată în ultima săptămână din aprilie și are drept scop promovarea utilizării vaccinurilor pentru a proteja persoanele de toate vârstele de un spectru larg de boli. Imunizarea salvează milioane de vieți anual și este pe larg recunoscută drept una dintre cele mai eficiente și de succes intervenții de sănătate. La momentul actual la nivel mondial există aproape 20 de milioane de copii care nu beneficiază de vaccinurile de care au nevoie.

Third slide

Lucrători medicali din SUA, amenințați cu concedierea sau dosare penale, dacă vorbesc public despre condiții și lipsurile cu care se confruntă în pandemia de COVID-19

22 aprilie, 2020, 11:13

Vizualizări: 1043

Pe lângă riscul insuficienței echipamentelor de protecție, la care se expun lucrătorii medicali în timpul pandemiei de COVID-19, există și un alt risc mai puțin cunoscut de cei din afara sistemului medical: intimidarea și chiar rezilierea contractelor de muncă de către angajatori.

Third slide

Nu-și mai sedează pacienții și nu-i intubează, dacă nu e strict necesar. Tehnica proning și saltelele pentru gravide par să ajute. Medicii povestesc ce soluții găsesc pentru a salva pacienții

21 aprilie, 2020, 17:31

Vizualizări: 2304

Mai mulți medici din SUA au povestit ce tehnici medicale folosesc pentru a-și salva pacienții gravi cu Covid-19 și ce-ar fi vrut să știe acum o lună despre lupta cu Covid.

Third slide

COVID-19: condițiile obligatorii pentru ca țările să poată ieși din carantină, potrivit OMS

17 aprilie, 2020, 14:55

Vizualizări: 756

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat în cadrul unui briefing de presă pe tema COVID-19 că țările care au început relaxarea măsurilor de restricție pentru noul coronavirus trebuie să efectueze ieșirea din carantină cu mari precauții, întrucât datele oficiale, deși prezintă îmbunătățiri, încă sunt alarmante.

Third slide

Coronavirusul a fost găsit la 4 metri distanță de pacient în aer și pe tălpile medicilor din ATI: Studiu

14 aprilie, 2020, 17:19

Vizualizări: 6826

Un nou studiu prin care s-au examinat particulele din aer din cadrul spitalelor în care sunt tratați pacienți cu Covid-19 arată că virusul poate ajunge până la 4 metri în aer - distanța fiind dublă față de cât prevăd ghidurile actuale care recomandă spațiul ce trebuie să fie între oameni. Autorii sugerează că unele recomandări actuale nu vor fi eficiente.

Third slide

Curs online gratuit, oferit de Harvard, pentru medicii care vor să-și aprofundeze cunoștințele în ventilarea mecanică a pacienților și, în special, a celor cu Covid-19

10 aprilie, 2020, 20:41

Vizualizări: 1290

Săptămâna aceasta, Harvard și EdX, platforma virtuală de învățare fondată de Harvard și MIT, au anunțat lansarea unui curs online gratuit, conceput pentru a instrui profesioniștii medicali în utilizarea ventilatoarelor mecanice necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Third slide

Fashion și COVID-19: cum s-au mobilizat companiile de modă și frumusețe pentru a ajuta în lupta cu pandemia

08 aprilie, 2020, 15:32

Vizualizări: 377

Din momentul declarării pandemiei COVID-19, autoizolarea la domiciliu a devenit modul nostru de viață. Instituțiile de învățământ, de business și serviciile publice și-au sistat activitatea. Însă, cel mai alarmant și dificil moment este insuficiența acută a echipamentelor de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie, în special a mănușilor și a măștilor de tipul respiratoarelor.

Third slide

COVID-19: medicii din cele mai afectate țări ale lumii, nevoiți să selecteze pacienții care intră în secțiile de terapie intensivă, în funcție de speranța de viață

08 aprilie, 2020, 13:18

Vizualizări: 474

Deși numărul infectaților cu COVID-19 în Spania a început puțin să scadă, numărul celor internați în secțiile de terapie intensivă rămâne destul de ridicat. Zilnic își pierd viața în jur de 700 de oameni din această țară, fiind răpuși de noul tip de virus. Cei mai mulți dintre ei sunt bătrâni, care rezistă cel mai puțin infecției.

Third slide

Îndemnul OMS de Ziua Mondială a Sănătății: Prețuiți asistenții medicali și investiți în instruirea lor

07 aprilie, 2020, 23:58

Vizualizări: 900

Pandemia Covid-19 scoate în evidență nevoia urgentă de a consolida forța de muncă din domeniul sănătății la nivel global. Un nou raport, intitulat Statutul asistentelor medicale la nivel mondial 2020, aduce o analiză comprehensivă a celei mai mari părți ai componentei forței de muncă din domeniul sănătății.

Third slide

Autoritățile de la Moscova au reținut un doctor care a vorbit public despre măsurile ineficiente în lupta cu Covid-19

06 aprilie, 2020, 21:41

Vizualizări: 1022

Un doctor rus a fost reținut și arestat pentru că ar fi criticat autoritățile că nu au luat măsuri eficiente în lupta cu pandemia Covid-19. Mai exact, pentru faptul că acestea nu asigură echipamente de protecție pentru medicii din spitale. „Autoritățile ruse se tem mai mult de critică, decât de efectele Covid-19”, a reacționat directorul organizației Amnesty International Rusia.