Știri Externe

Third slide

Frica de performanță în sala de operație: Medicii chirurgi spun că sunt afectați emoțional din cauza dorinței de a fi perfecționiști

07 aprilie, 2022, 19:30

Vizualizări: 1324

Majoritatea chirurgilor au raportat, în cadrul unui studiu realizat în Marea Britanie, că sunt afectați de anxietatea de performanță la locul de muncă, anxietatea având frecvent un efect negativ asupra bunăstării lor emoționale. Femeile sunt mai afectate decât bărbații. Grav este că medicii nu obișnuiesc să vorbească despre fricile lor și nici nu știu cum să facă față acestor emoții negative.

Third slide

Un oraș din China intră în lockdown, după ce au fost confirmate mai multe cazuri de Covid-19

03 aprilie, 2022, 09:45

Vizualizări: 1724

Aproape toţi cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost izolaţi sâmbătă, în contextul în care China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic din ultimii doi ani. În acelaşi timp, măsurile stricte anti-COVID-19 au provocat îngrijorare în rândul părinţilor, care se tem că vor fi separaţi de copiii lor, informează AFP.

Third slide

Ce este alopecia, afecțiunea de care suferă Jada Pinkett Smith, soția actorului american Will Smith

28 martie, 2022, 21:41

Vizualizări: 2242

Actorul american Will Smith a avut o ieșire violentă duminică seara la Gala Oscar, ieșind de scenă și lovindu-l pe prezentatorul Chris Rock. Motivul a fost o glumă făcută de acesta în adresa soției sale. Jada Pinkett Smith suferă de o formă rară de alopecie, de aceea în ultimul timp apare în public rasă pe cap.

Third slide

În războiul din Ucraina ar putea fi folosite arme chimice sau biologice? Explicăm ce sunt aceste arme de distrugere în masă, folosite în trecut în războaie, deși sunt interzise

28 martie, 2022, 12:53

Vizualizări: 1479

Un război în Europa în secolul XXI părea un scenariu neverosimil. De mai bine de o lună însă țara vecină este atacată de armata rusă, iar temerile organizațiilor internaționale sunt că Rusia nu se va opri la atacurile terestre și aviatice. Deocamdată nu există dovezi că Rusia stochează arme chimice și biologice în Ucraina sau că intenționează să le folosească.

Third slide

Evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V a fost din nou stopată de OMS. De această dată e din cauza războiului din Ucraina

18 martie, 2022, 13:09

Vizualizări: 1186

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a amânat evaluarea în curs a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V pentru utilizare de urgență, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat miercuri un oficial al organizației, citat de Reuters.

Third slide

Peste 30 de atacuri au avut loc în Ucraina asupra unităților medicale. Medici și pacienți au murit. Tone de echipamente și medicamente sunt trimise pentru a feri sistemul medical ucrainean de colaps

16 martie, 2022, 19:58

Vizualizări: 1313

De la începerea războiului și până astăzi au fost documentate cel puțin 34 de atacuri ale armatei ruse asupra unităților medicale din Ucraina. Din informațiile existente acum, 2 lucrători medicali au murit, iar 8 au fost răniți. Printre pacienți există mai multe victime. OMS expediază în continuare tone de echipamente și dispozitive medicale de care este nevoie urgentă pentru a salva sistemul medical de colaps, însă și unitățile de transport cu ajutor umanitar sunt supuse atacurilor.

Third slide

Reuters: OMS spune că a sfătuit Ucraina să distrugă agenții patogeni din laboratoarele sale pentru a preveni răspândirea de boli

11 martie, 2022, 14:10

Vizualizări: 1562

Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit Ucraina să distrugă agenții patogeni cu amenințare ridicată găzduiți în laboratoarele de sănătate publică ale țării pentru a preveni „orice potențiale scurgeri” care ar răspândi boli în rândul populației.

Third slide

Spitalele din Ucraina fac față cu greu bombardamentelor rusești. Mai multe instituții sunt avariate sau chiar distruse, iar un medic renumit a fost ucis

03 martie, 2022, 14:25

Vizualizări: 1920

În Ucraina bombardamentele rusești nu contenesc a opta zi consecutiv. Ținta agresorilor sunt inclusiv școlile, grădinițele, spitalele și chiar maternitățile, care s-au mutat în subsolurile clădirilor. Medicii încearcă să facă față cum pot. Sănătate INFO a făcut o radiografie a distrugerilor și victimelor printre pacienți și specialiști medicali, provocate de război.

Third slide

Șase persoane au primit organe noi într-un maraton de prelevare și transplant din România și Bulgaria

28 februarie, 2022, 18:57

Vizualizări: 1237

În acest week-end a avut loc un adevărat „maraton” al echipelor medicale de prelevare şi transplant din România şi Bulgaria. Astfel, au avut loc prelevări de organe de la trei pacienţi, internaţi la Constanţa, la Veliko Tarnovo (Bulgaria) şi la Oradea, iar alţi şase oameni au primit ficat, rinichi şi cord, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Transplant din România.

Third slide

Peste 6.000 de medici ruși îi cer președintelui Federației Ruse încetarea războiului în Ucraina: „Toți vor urla de durere și vor striga numele mamelor lor în aceeași limbă”

27 februarie, 2022, 20:06

Vizualizări: 3456

Peste 6.000 de medici ruși au semnat o scrisoare deschisă în care îi cer președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, încetarea operațiunilor militare în Ucraina.