Știri Externe

Third slide

Sputnik V: OMS suspendă procesul de aprobare al vaccinului rusesc

16 septembrie, 2021, 22:13

Vizualizări: 303

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a suspendat procesul de aprobare pentru includerea vaccinului rusesc Sputnik V în lista de urgență. Un oficial regional al OMS a declarat că procesul de fabricație nu a îndeplinit standardele necesare.

Third slide

The Lancet: Nu există suficiente dovezi științifice cu privirea la administrarea dozelor suplimentare de vaccin pentru populația generală

16 septembrie, 2021, 09:25

Vizualizări: 614

O revizuire publicată luni în revista de specialitate The Lancet concluzionează că, chiar și pentru varianta Delta, eficacitatea vaccinurilor pentru formele severe de Covid este atât de mare încât dozele de rapel pentru populația generală nu sunt adecvate în acest stadiu al pandemiei. Oamenii de știință care au lucrat la această revizuire sunt experți inclusiv la OMS și FDA. Subiectul este dezbătut acerb în SUA, iar doi experți de la FDA, co-autori ai studiului, deja și-au anunțat demisia.

Third slide

Peste 1.000 de călugări s-au infectat cu Covid-19, iar 8 au decedat

15 septembrie, 2021, 14:59

Vizualizări: 528

Dintre cei 2.000 de călugări de pe muntele Athos, jumătate s-au infectat cu SARS-COV-2, iar 8 au și decedat, scrie presa greacă, în timp ce rata de vaccinare este de doar 20 la sută.

Third slide

România se pregătește de o a treia doză de vaccin. Pentru cine este recomandată

07 septembrie, 2021, 18:48

Vizualizări: 526

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, 7 septembrie, că anumite categorii de persoane imunodeprimate precum și persoanele care fac terapii imunosupresoare vor avea indicație să facă a treia doză de vaccin în prima schemă de vaccinare anti-Covid-19. De asemenea, o doză de rapel ar putea fi efectuată la cel puțin 6 luni de la schema inițială pentru persoanele vulnerabile, vârstnice și cele cu afecțiuni cronice.

Third slide

Al treilea ministru la sănătate, schimbat într-un an

07 septembrie, 2021, 09:25

Vizualizări: 1157

Ministerul Sănătății din România rămâne fără ministru, după ce vicepremierul Dan Barna, co-preşedintele USR PLUS a anunțat, ieri, 6 septembrie, că Ioana Mihăilă demisionează din funcția de ministru al Sănătății.

Third slide

Mu - noua variantă a coronavirusului, monitorizată de OMS

06 septembrie, 2021, 11:33

Vizualizări: 1456

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis că a fost depistată o nouă variantă de coronavirus. Aceasta se numește Mu sau B.1.621 și a fost depistată pentru prima dată în Columbia.

Third slide

Testele rapide antigen pot fi suficiente pentru a depista cazurile noi de Covide-19, dacă sunt făcute de două ori pe săptămână

06 septembrie, 2021, 11:27

Vizualizări: 1412

Testele rapide antigen, care pot fi efectuate la domiciliu, pot depista toate cazurile noi de Covid-19, dacă sunt utilizate de două ori pe săptămână, arată noi date.

Third slide

OMS: 8 măsuri pentru reîntoarecerea în siguranță la școală

31 august, 2021, 10:27

Vizualizări: 578

În timp ce milioane de copii se întorc la școală în întreaga regiune europeană, unde este predominantă varianta extrem de transmisibilă Delta, Biroul regional al OMS pentru Europa și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Biroul regional Europa și Asia Centrală, solicită școlilor să rămână deschise și, totodată, să asigure un mediu protejat pentru copii și personal prin adoptarea de măsuri care să reducă la minimum transmiterea virusului.

Third slide

Cum putem preveni răspândirea SARS-CoV-2 la copii?

30 august, 2021, 10:47

Vizualizări: 1327

Copiii sunt spitalizați cu COVID-19 într-un număr record în Statele Unite ale Americii, dar acest trend este observat și în alte state. Deoarece majoritatea copiilor nu sunt suficient de mari pentru a fi vaccinați, spitalizările ar putea crește și pe măsură ce școlile se redeschid.

Third slide

COVID-19 nu mai reprezintă „amenințare critică pentru societate” în Danemarca. Restricțiile vor fi ridicate din 10 septembrie

29 august, 2021, 16:24

Vizualizări: 590

Din 10 septembrie Danemarca va elimina toate restricțiile interne legate de Covid-19. Într-un comunicat de presă, ministrul danez al sănătății, Magnus Heunicke, a declarat că rata mare de vaccinare atinsă înseamnă că pandemia este „sub control” în Danemarca, iar COVID-19 nu mai este o „amenințare critică pentru societate”.