Știri Externe

Third slide

Focar rar și neobișnuit de variolă a maimuței în Regatul Unit, Europa și S.U.A. Ce este și de ce ar trebui să ne facem griji

19 mai, 2022, 20:51

Vizualizări: 2994

Focarul de variolă a maimuței depistat în Regatul Unit, Portugalia și Spania a înregistrat până acum 36 de cazuri suspecte, inclusiv opt în Anglia și 20 în Portugalia. A fost raportat și un caz în SUA. Oficialii din domeniul sănătății nu au nicio idee de unde oamenii au luat virusul variolei maimuțelor. Și există îngrijorarea că virusul se poate răspândi prin comunitate - nedetectat - și, posibil, printr-o nouă cale de transmitere.

Third slide

Coreea de Nord confirmă primele cazuri de COVID-19. Mai sunt și alte țări care nu au recunoscut că luptă cu pandemia

12 mai, 2022, 21:15

Vizualizări: 1432

Coreea de Nord a anunțat joi despre un focar de COVID-19 în capitala țării. Potrivit presei de stat, citată de agențiile de presă internaționale, în toate probele colectate duminică de la un grup de persoane a fost identificată varianta Omicron, una extrem de contagioasă care duce la o creștere fără precedent a numărului de infecții. Este pentru prima dată în cei doi ani de pandemie când Coreea de Nord anunță despre cazuri de COVID-19 pe teritoriul său.

Third slide

Vaccinarea anuală anti-COVID ar putea deveni o necesitate, afirmă specialiștii americani

07 mai, 2022, 18:01

Vizualizări: 1452

„Noua normalitate” poate prevedea un vaccin anti-COVID împreună cu vaccinul antigripal, spun specialiștii Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), potrivit CNN. Aceștia discută despre compoziția vaccinurilor și cine ar fi eligibili pentru imunizare.

Third slide

Cum se manifestă Covidul „lung”, o stare a sănătății cu care se confruntă unii pacienți după ce au suportat infecția

04 mai, 2022, 21:54

Vizualizări: 1660

În timp ce lucra la o organizație nonprofit pentru combaterea violenței domestice din Arizona, SUA, în perioada de vârf a valului de COVID-19 din vara anului 2020, Linda Timmer a elaborat politici privind comportamentul la locul de muncă, în pandemie, încurajându-și colegii să poarte măști și, dacă au fost expuși la coronavirus sau au avut simptome, să se testeze.

Third slide

Autoritățile din Mariupol avertizează asupra pericolului de epidemii, din cauza lipsei apei și canalizării, dar și a cadavrelor neadunate

28 aprilie, 2022, 16:45

Vizualizări: 1278

Autoritățile locale din orașul Mariupol avertizează despre vulnerabilitatea unor eventuale epidemii, având în vedere condițiile sanitare îngrozitoare din oraș și faptul că mii de cadavre rămân neadunate. Autoritățile menționează asupra riscului răspândirii holerei, dizenteriei și Escherichia coli.

Third slide

Un pacient care a orbit după o intervenție chirurgicală a câștigat în judecată 1,2 milioane de dolari, drept prejudiciu

20 aprilie, 2022, 19:48

Vizualizări: 1628

O instanță de apel din New York a lăsat în vigoare hotărârea prin care un pacient a primit drept despăgubire 1,2 milioane de dolari, după ce accesta a orbit după o intervenție de îndepărtare a cataractei și de înlocuire a cristalinului.

Third slide

Hepatita la copii (inflamația ficatului). Cum se manifestă și câte tipuri există

20 aprilie, 2022, 12:45

Vizualizări: 1742

În ultimele săptămâni mai multe țări, inclusiv state europene, au raportat cazuri neobișnuite de inflamație de ficatului la copii. Neobișnuit este faptul că este un tip de hepatită de origine necunoscută, adică nu se încadrează în tipurile cunoscute de medicină până acum. Toate cazurile sunt grave, iar unii copii au avut nevoie de transplant hepatic.

Third slide

Alertă: Mai multe țări europene raportează cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii. Toate cazurile sunt grave. Unii copii au avut nevoie de transplant hepatic

19 aprilie, 2022, 19:00

Vizualizări: 1625

După ce Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a raportat despre cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii, alte state au raportat cazuri de hepatită similare. Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor până astăzi au mai fost înregistrate cazuri în Danemarca, Irlanda, Țările de Jos și Spania.

Third slide

Cercetătorii au reușit să reîntinerească celulele pielii unei femei în vârstă de 53 de ani, astfel încât acestea corespundă cu cele ale unei femei de 23 de ani

15 aprilie, 2022, 16:46

Vizualizări: 1312

Îmbătrânirea întregului corp uman ar putea fi reversibilă. Oamenii de știință de la Cambridge au reușit să întinerească celulele pielii unei femei în vârstă de 53 de ani și să le facă să corespunde unei femei cu 30 de ani mai tânără.

Third slide

Ce este și ce NU este o persoană Transgender. Dacă te gândești imediat la gay și lesbiene, atunci trebuie să citești acest articol

13 aprilie, 2022, 14:31

Vizualizări: 5365

După un episod violent de bullying la școală, o adolescentă trans din Chișinău s-a sinucis ieri. Avea doar 16 ani și șansa de a cunoaște viața cu toate frumusețile și surprizele ei. Dar a cedat, în pofida terapiei și încercărilor specialiștilor de a o salva. După ce cazul ei a devenit public, mai mulți oameni s-au întrebat ce înseamnă să fii transgender. Acest articol vine în sprijinul celor care vor să înțeleagă cum arată, cum trăiește și cum se simte o persoană transgender.